اسمز معکوس

شرکت کیمیاب کویر (کمپین مبارزه با بحران بی آبی قطره زلال)

اسمز معکوس

شرکت کیمیاب کویر (کمپین مبارزه با بحران بی آبی قطره زلال)

انتخاب غشاء در سیستم اسمز معکوس

در سیستم اسمز معکوس غشاء مهمترین و حساسترین قسمت دستگاه می‌باشد. زیرا فشار عملیاتی مورد نیاز ارتباط مستقیم با ضخامت غشاء و قطر سوراخ‌های آن دارد. همچنین غشاء به علت تماس مداوم با مواد شیمیایی افزوده شده به آب، بایستی مقاوم بوده و با مواد بازدارنده و ضد رسوب گذار و زیست کشها (Biocides) واکنش ندهد.

عوامل مؤثر در مقایسه غشاءها عبارتند از:
    قطر سوراخ‌ها
    ضخامت
    مقاومت در مقابل مواد شیمیایی
    قیمت
    افت فشار
    شرکت سازنده

سعی می‌شود آب قبل از ورود به دستگاه اسمز معکوس، حتماً تصفیه مقدماتی گردد. ولی با این حال لازم است پیش از انتخاب غشاء عملیت پایلوتی صورت پذیرد. به علت کیفیت بسیار عالی آب خروجی از سیستم اسمز معکوس امروزه بیشتر صنایع از این روش، بجای بکارگیری سیتمهای تعویض یونی استفاده می‌کنند. زیرا مبادله کننده‌های یونی به علت مصرف زیاد مواد شیمیایی و رزین، دارای هزینه راهبری و نگهداری زیادی می‌باشند.


برای ورود به سایت اصلی ما , آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:

www.kimiabkavir.com

اساس کار سیستم اسمز معکوس

فرض کنید دو ظرف، یکی حاوی آب نمک ودیگری حاوی آب خالص توسط یک لوله به یکدیگر متصل بوده وهر دو دارای ارتفاع مساوی از آب و در یک سطح قرار داشته باشند. جهت برقراری تعادل در غلظت یونهای سدیم و کلراید از ظرف آب نمک، یونهای نمک به صورت نفوذ مولکولی به ظرف آب خالص انتقال یافته تا تعادل غلظت بین هر دو ظرف برقرار گردد. اما اگر بین این دو ظرف و در مسیر جریان آب یک غشاء قرار گیرد که فقط اجازه دهد مولکولهای آب از آن عبور کنند، یونهای نمک اجازه عبور نخواهند داشت. لذا برای برقراری تعادل در غلظت، آب خالص از ظرف شماره (۲) به ظرف شماره (۱) انتقال می‌یابد و این عمل تا آنجا ادامه می‌یابد که افزایش ارتفاع حاصله در ظرف آب نمک، فشار مضاعف ایجاد کرده و اجازه انتقال آب از ظرف شماره (۲) به ظرف شماره (۱) را ندهد. این فشار را فشار اسمزی می گویند و طبق قانون Vant Hoff تابعی است از غلظت نمک در هر دو ظرف غشاء.


برای ورود به سایت اصلی ما, آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:


www.kimiabkavir.com

همه چیز درباره اسمز معکوس

اسمز معکوس(Reverse osmosis) فرایندی است که در آن از فشار برای معکوس نمودن جریان اسمزی آب از درون یک غشای نیمه‌تراوا استفاده می‌شود. اگر یک غشای نیمه‌تراوا بین دو محلول آب خالص و آب ناخالص قرار گیرد آب به گونه‌ی طبیعی و تحت خاصیت اسمزی از غلظت پایین تر به غلظت بالاتر جریان می‌یابد. این پدیده تا هنگامی که پتانسیل‌های شیمیایی دو طرف برابر گردند ادامه خواهد یافت. در حالت تعادل اختلاف فشار بین دو طرف غشا برابر اختلاف فشار اسمزی است. اگر فشاری برابر با اختلاف فشار اسمزی به محلول غلیظ‌تر اعمال گردد جریان آب قطع خواهد شد. در صورتیکه فشار اعمال شده بیشتر از فشار اسمزی باشد، جهت جریان طبیعی آب، معکوس خواهد گردید.

در این روش آب با فشار از میان غشایی گذرانده می‌شود که نیترات و سایر مواد معدنی را فیلتر می‌کند. نیم تا دو سوم آب پشت این غشا باقی می‌ماند که به عنوان آب پسمانده دور ریخته می‌شود. سیستم‌های اسمز معکوس با کارآیی بالا از فشارهای در حد یک میلیون پاسکال استفاده می‌کنند.

همچنین بهترین روش نمک زدائی از آبهای لب شور استفاده از فرایند اسمز معکوس می‌باشد، زیرا سیستم پیچیده‌ای نداشته و راهبری آن قابل کنترلتر از دیگر روشها می‌باشد و با توجه به توسعه روشهای پیشرفته تولید غشاهای پلیمری، به‌کارگیری این روش، توجیه بیشتری دارد.

صنایع امروز برای تصفیه آب مورد استفاده در بخشهای تولید بخار و فرایند خود از سیستم اسمز معکوس استفاده فراوانی می‌برند. اساس کار این دستگاهها بر عبور ملکولهای غیر یونی مثل آب از یک غشاء با روزنه‌های بسیار ریز بنا شده است. این غشاءها به صورتی ساخته شده‌اند که ملکولهای خنثی را براحتی از خود عبور می‌دهند. به همین دلیل آب ورودی به سیستم، که دارای املاح مختلف است به آب تقریباً خالص تبدیل می‌گردد. در سیستم اسمز معکوس، جریان ورودی یا خوراک (Feed) به دو جریان آب تصفیه شده (Permeate) و پساب غلیظ (Reject) یا (Brine) تبدیل می‌شود.


برای ورود به سایت اصلی ما, آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:

درباره اسمز معکوس

اسمز معکوس (RO)

اسمز یک فرایند طبیعی است که در غشاهای نیمه تراوا اتفاق می‌افتد و در آن آب از جایی که غلظت نمک در آن بیشتر است، به سمتی که در ان غلظت کمتر می‌باشد جریان می‌بابد. غشا می‌تواند به آب و تعدادی از یون‌ها اجازه عبور از خود را بدهد در حالی که مواد جامد محلول اجازه عبور نخواهند داشت. اسمز معکوس فرایندی عکس اسمز می باشد و در آن فشاری بزرگتر از فشار اسمزی به سمتی که غلظت مواد جامد در آن بیشتر است وارد می‌شود. این فشار آب را مجبور می کند در خلاف جهت اسمزی در داخل غشا حرکت کند. 


بر اساس این قاعده دستگاه‌های آب شیرین کن طراحی می‌شوند و جهت تصفیه آب استفاده می‌گردند. ظرفیت هر دستگاه به مشخصات یونی آب خام و نیز میزان بازیافت آب و شرایط محیطی بستگی دارد. دستگاه‌های شرکت کیمیاب کویر برای انواع ظرفیت ها و TDS ها طراحی می‌گردند و ظرفیت اسمی آنها از 1000 لیتر در شبانه روز تا چند هزار متر مکعب در شبانه روز بر اساس نیاز مشتری متغیر می‌باشد. در زیر مزایا و کاربردهای این دستگاه‌ها به همراه مشخصات کلی تعدادی از دستگاه های ظرفیت پائین آماده، آورده شده است.

 

اجزاء اصلی سیستم اسمز معکوس (آب شیرین کن)

1- پیش تصفیه

با توجه به استانداردهای تعریف شده برای آب ورودی به دستگاه RO پیش تصفیه خاص آن طراحی و ساخته می‌شود، اما بطور کلی روش های مورد استفاده عبارتند از: هیدروسیکلون، سیستم های تزریق اسید، کلر، SBS، صافی شنی و کربنی، UV، سختیگیر و میکروفیلتراسیون


2- سیستم تامین فشار سیستم آب شیرین کن

غشا جهت غلبه بر فشار اسمزی نیاز به فشاری بالاتر از فشار اسمزی دارد پس باید آب ورودی به غشا حداقل فشار مشخصی را داشته باشد این فشار برای آب دریا برابر 1000psi می باشد.


3- غشاهای RO

با توجه به کیفیت آب ورودی، کیفیت درخواستی آّ تولید، میزان آب تولیدی نوع و مدل غشاها انتخاب می‌شوند، روش چیدمان غشاها با توجه به محاسبات طراحی می‌تواند به صورت موازی یا سری و یا ترکیبی از این دو نوع باشد.


4- سیستم کنترل دبی و فشار

جهت بررسی عملکرد دستگاه نیاز به اندازه گیری میزان آب تولیدی، میزان آب دورریز و برگشتی است، بنابراین در مسیر آب تولیدی، دور ربز و برگشتی فلومتر قرار می‌گیرد، همچنین باید در مسیر آب ورودی به دستگاه، آب ورودی به غشاها و آب خروجی از غشاها، مانومتر قرار گیرد تا فشار در قسمت های مختلف سیستم به راحتی قابل اندازه گیری باشد تا راهبری بر اساس آنها انجام شود. در سیستم RO برای آب ورودی دستگاه سوئیچ فشار پائین قرار می‌گیرد که در صورت نبود آب و یا عدم تامین فشار اولیه، دستگاه به طور اتوماتیک خاموش گردد. همچنین پس از پمپ نیز سوئیچ فشار بالا قرار می‌گیرد تا در صورت افزایش فشار بیش از حد تعریف شده دستگاه خاموش شود.


5- تابلو برق

تابلو برق جهت فرمان به بخش های مختلف دستگاه طراحی و ساخته می شود. این تابلو می تواند ترکیبی از PLC و برق صنعتی و یا فقط برق صنعتی باشد.


6- سیستم تزریق آنتی اسکالانت

جهت کنترل رسوبات در آب شیرین کن همواره مواد ضد رسوب به سیستم تزریق می شود. نوع و مقدار مواد ضد رسوب با توجه به کیفیت و کمیت آب ورودی به دستگاه متغیر است.


مزایای دستگاه اسمز معکوس (آب شیرین کن)

سیستم پیوسته و مداوم

 قابلیت دریافت آب با TDS بالا

میزان بازدهی بالا در کل سیستم ها

مصرف پائین انرژی

حذف باکتری ها و ویروس ها

حذف نیترات آب و کدورت و جامدات محلول

هزینه های جاری پائین در مقایسه با سایر سیستم های تصفیه

بهره برداری آسان و کنترل کاملا اتوماتیک

 عدم استفاده از مواد شیمیائی مضر برای انسان

 امکان استفاده از منابع نامحدود دریا جهت آب آشامیدنی

تولید آب با کیفیت استانداردهای مورد تائید NASA و WHO

کاربردهای دسنگاه اسمز معکوس (آب شیرین کن )

تامین آب آشامیدنی در مناطق دارای آّب شور

شیرین سازی آب دریا (Sea water) جهت مصارف صنعتی و خانگی

تامین آب با EC پائین برای کارخانجات و صنایع

 

1. پتروشیمی و پالایشگاهی : جهت آب cooling و blow down

2. فولادی و صنایع فلزی : آب DM برای خنک کاری

3. صنایع لبنی : آب بدون یون جهت مصارف کارخانه

4. صنایع بسته بندی گوشت و فراورده های غذائی

5. صنایع داروئی : آب بدون املاح و باکتری

6. بخش کشاورزی و دامی , مرغداری : تامین آب کشاورزی از چاه های بسیار شور


برای ورود به سایت اصلی ما , آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:


www.kimiabkavir.com

اسمز معکوس و دستگاه اسمز معکوس

اسمز معکوس- دستگاه اسمز معکوس- اسمز معکوس R.O

فناوری اسمز معکوس ( RO ) یک فرآیند مدرن تصفیه آب توسط غشای نیمه تراوا می‌باشد و تکنولوژی دستگاه اسمز معکوس، ساخت اسمز معکوس اجرا  اسمز معکوس و فروش اسمز معکوس به منظور حذف فیزیکی انواع یون‌ها و مانده نمک‌های محلول در آب، در فرایندها و دستگاه‌های صنعتی و آشامیدنی اسمز معکوس مورد استفاده قرار می‌گیرد. در روش اسمز معکوس Reverse Osmosis  فشار کاربردی جهت غلبه بر فشار اسمز مورد استفاده قرار گرفته و این ویژگی، به نام خایت Colligative  بر مبنای هدایت پارامترهای ترمودینامیکی  معرفی می‌گردد. اگرچه تکنولوژی اسمز معکوسیک سیستم پیچیده به نظر می‌رسد اما در حقیقت اسمز معکوس یک فرایند تصفیه آب ساده و سرراست است. هدف از فرایند اسمز معکوس ( پکیج RO ) برای تبدیل آب‌های لب شور، شور و آب دریا به آب آشامیدنی ست در واقع نمک زدایی توسط پمپ‌های فشار قوی سیستم اسمز معکوس مورد استفاده قرار گرفته شده است. فرایند اسمز معکوس صنعتی یکی از فرایندهایی است که باعث می‌شود آب شیرین کن (Desalination) امکان پذیر گردد و فراتر از آن اسمز معکوس  برای بازیافت تصفیه خانه فاضلاب استفاده می‌شود و حتی می‌تواند با اسمز معکوس تولید انرژی نماید.


کارکرد اسمز معکوس Reverse Osmosis filtration and industrial System  فروش اسمز معکوس بر مبنای ظرفیت مورد نظر، نصب اسمز معکوس، راندمان اسمز معکوس (40-80 % ) در طراحی مقدماتی، علت استفاده از اسمز معکوس، حذف آلاینده‌ها توسط اسمز معکوس، حذف نمک‌های محلول به شیوه اسمز معکوس، تولید آب دمین توسط دستگاه اسمز معکوس و در نظر گرفتن مبانی کیفیت مورد نیاز مصرفی Reverse Osmosis Outlet Water Quality ، گارانتی اسمز معکوس، خدمات پس از فروش سیستم اسمز معکوس و بسیاری اهداف دیگر در بدست اوری و کاربری مستقیم مصرف کنندگان اسمز معکوس می تواند به انتخاب صحیح مشتریان کمک نماید.


برای ورود به سایت اصلی ما , آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:


www.kimiabkavir.com