اسمز معکوس

شرکت کیمیاب کویر (کمپین مبارزه با بحران بی آبی قطره زلال)

اسمز معکوس

شرکت کیمیاب کویر (کمپین مبارزه با بحران بی آبی قطره زلال)

سیستم تزریق مواد شیمیایی

سیستم  تزریق مواد شیمیایی

به منظور کارکرد بهینه دستگاه RO نیاز است که در مراحل مختلف تصفیه مواد شیمیایی برای بهبود تصفیه تزریق شود. برای تزریق این مواد، معمولا از یک مخزن و پمپ تزریق به همراه شاسی، میکسر و لوازم جانبی استفاده می‌گردد. ظرفیت هر مخزن بر حسب میزان آب در حال تصفیه و میزان نیاز به ماده شیمیایی و تعداد روزهای ماندگاری محلول تعیین می‌شود. در سیستم‌های اسمز معکوس مهمترین سیستم‌های تزریق عبارتند از:

تزریق آنتی اسکالانت
آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیایی است که معمولا در سیستم های RO تزریق می گردد. هر دستگاه اسمز معکوس نیاز به یک سیستم تزریق از این نوع دارد. این ماده باعث افزایش حلالیت ذرات محلول شده و در نتیجه امکان رسوب آنها در سطح غشا RO را کاهش می دهد. کاهش میزان رسوب برای عملکرد بهتر دستگاه ضروری می باشد.

هیپوکلرید سدیم/ کلسیم
با توجه به اینکه آب‌های تصفیه نشده دارای مقداری آلودگی میکروبی می باشند و این آلاینده ها توسط سیستم های پیش تصفیه حذف نمی گردند لذا لازم است که آب قبل از ورود به دستگاه RO ضد عفونی شود. در سیستم های RO کم هزینه ترین روش ضد عفونی استفاده از کلر آزاد می باشد. در صورتی که بار آلودگی به سطح فیلتر شنی برسد در آنجا به شدت تکثیر می شود و زمانی که این آلودگی به روی فیلتر RO برسد غشا را به عنوان منبع غذائی مصرف کرده و باعث نابودی آن می شود. گرفتگی میکروبی یکی از شایع ترین گرفتگی های غشاهای پلی آمید می باشد.

سیستم تزریق SMBS
SMBS یک ماده خنثی کننده است که برای کاهش پتانسیل شیمیائی استفاده می شود. مواد اکسید کننده معمولا وقتی وارد غشای RO شوند با آن واکنش داده و در نتیجه باعث از بین رفتن آن می شوند. موادی مانند کلر و ازن که اکسید کننده های قوی هستند در صورت استفاده در آب ورودی باید قبل از رسیدن به غشا RO حذف شوند. این حذف تنها با کمک محلول SMBS امکان پذیر است و به همین خاطر زمانی که برای ضدعفونی آب ورودی از یکی از روش های اکسیداسیون و یا کلر استفاده شود در مراحل بعدی واحد تزریق SMBS نیز به سیستم اضافه می گردد.

سیستم تزریق اسید
آب ورودی به RO بهتر است که درای pH خنثی و یا مقداری اسیدی باشد. این کار باعث افزایش حلالیت یون ها شده و در نتیجه میزان گرفتگی غشا را کاهش می دهد. در ابتدای خط معمولا یک واحد تزریق اسید کلریدریک و یا سولفوریک به این منظور تعبیه می گردد تا میزان pH را در محدوده مناسب نگه دارد.


برای ورود به سایت اصلی ما , آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:

www.kimiabkavir.com

اسمز مستقیم

اسمز مستقیم یک روند اسمزی مشابه با اسمز معکوس است و در آن از نیمه تراواها برای جدا کردن ناخالصی‌ها از آب استفاده می‌شود. نیرویی که باعث جدا کردن ناخالصی‌ها می‌شود فشار اسمزی است که در جریان روند انجام آن، آب از محلول باغلظت کمتر به سمت محلول با غلظت بیشتر حرکت می‌کند. این روند عکس روندی است که در شیوه اسمز معکوس اتفاق می‌افتد و در آن آب از محلول با غلظت بیشتر به سمت محلول با غلظت کمتر به حرکت در می‌آید. با توجه به این مسئله است که میزان مصرف انرژی در روند اسمز مستقیم بسیار کمتر از شیوه اسمز معکوس است.


استفاده از فناوری اسمز مستقیم مصرف انرژی را در مقایسه با شیوه اسمز معکوس ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. در فناوری نمک زدایی از آب شور با استفاده از اسمز مستقیم مواد شور موجود در آب با استفاده از محلول کشنده جدا می‌شود و آب شیرین به دست می‌آید. دستگاه‌های نمک زدایی از آب با روش اسمز معکوس براساس ایجاد فشار از طریق پمپ اقدام به نمک زادیی می‌کنند اما در فناوری اسمز مستقیم، محلول کشنده این فرایند را انجام می‌دهد بنابراین میزان انرژی مصرفی در این روش نسبت به روش‌های معمول بسیار پایین می‌آید. این فناوری در صنایع نظامی، فضانوردی، غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


سازمان ملل به دنبال استفاده از این فناوری برای ساخت مخازن آب کوچک است تا مردم در نواحی دارای آب آلوده بتوانند به راحتی آب را تصفیه و از آن استفاده کنند و باتوجه به اینکه این فناوری قابل کوچک سازی است در مصارف نظامی و فضانوردی بسیار قابل استفاده است.


برای ورود به سایت اصلی ما , آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید:


www.kimiabkavir.com